Buffé eller trerättersmeny?

Vad för slags mat ska ni servera på bröllopet?

 Som jag nämnde i mitt tidigare blogginlägg om festlokal, så är ju  festlokalen det som sätter tonen för er bröllopsmiddag/fest! Har ni bestämt er för att ett slott är era drömmars bröllopslokal, ja då känns ju en trerättersmeny som det självklara valet. 

Har ni valt att duka bordet med ett speciellt vackert porslin och vill att gästerna ska se dukningen när de kommer in i lokalen. Detta är något som många brudpar som hyr mitt porslin frågor mig om, hur gör vi?

Mitt förslag är att ni pratar med den cateringfirma som lagar maten och serverar, berättar ert önskemål och föreslår att varmrättstallrik med förrättstallrik står uppdukad och så fort alla gäster satt sig hämtas tallrikarna in och förrätten läggs upp och bärs sedan in. Detta är såklart lite mer tidskrävande men absolut inte omöjligt!

Alternativt att ni låter serveringspersonalen gå runt och lägga upp maten på tallriken, alt. hälla upp soppan som många har som förrätt. Men framförallt ha en dialog med cateringfirman om era önskemål och låt cateringfirman berätta hur de jobbar så blir alla blir glada i slutändan.

Ni som väljer att hålla festen i en lada, kan ju också välja trerättersmeny men även buffé passar ju här!

Tänk så vackert att duka upp ett stort gammalt bord med alla olika läckerheter, både varm och kall mat kan ju funka i detta fallet. Glöm inte att om ni hyr vackert gammalt porslin från Petrasporslin och har anlitat en cateringfirma som tar hand om maten och ni ska servera buffé,  kolla med cateringfirman vad de har får uppläggningsfat. Kanske vill ni inte ha vit/grått enkelt porslin på buffébordet om dukningen i övrigt är vackert gammalt vintageporslin.

Hur kan ett buffébord se ut?

Här kan ni välja mat efter årstid, lite tyngre mat på hösten och lite lättare på sommar och vår. Oftast har ju cateringfirmorna färdiga buffémenyer som ni kan välja för att göra det lite enklare för er.

Väljer ni att laga maten själv, vilket är ett billigare alternativ så tänk på att kanske laga maten flera veckor i förväg och stoppa in lite frysen för att sedan plocka fram den dagen innan bröllopet.

Blanda olika storlekar, färger och sorters uppläggningsfat för en skön vintagekänsla på buffébordet i ladan. De vackraste uppläggningsfaten hittar ni hos Petrasporslin (såklart) Lägg därtill vackra skålar för såser och annat smått plock i fin vintagestil för att garanterat få en genuin vintagekänsla på middagen.

Några små kom ihågsaker är att: 

  • inte missa eventuella allergier, så att inte faster Hilda blir utan mat.
  • Inte laga för lite mat, hellre  för mycket än för lite.
  • Tydlig markera vad de olika rätterna innehåller. Idag är det ju väldigt vanligt med både vegetarianer, laktovegetarienar,  LCHFare och en massa andra andra alternativkostare.
  • Hålla koll så inte faten blir tomma utan fylls på kontinuerligt. Detta tar serveringspersonalen hand om (om ni har någon)

 

Några förslag på cateringfirmor i Skåne:

Gastronomi & Harmoni 

Gazpacho (Mycket buffé och Medelhavsmat)

Välfärden  (mycket närproducerat, ekologiskt och vegetariskt)

Flädie Mat & Vingård

Nyströms Gastronomi 

Lycka till!

Petra


No Replies to "Buffé eller trerättersmeny?"


    Got something to say?

    Some html is OK