Bohembröllop på Fredshög

Madeleine och Kristian

Den 24 juni 2017  gifte sig Madeleine & Kristian i vackra Sireköpinge kyrka som ligger ganska nära parets hem och festlokal mellan Landskrona och Helsingborg i Skåne. Bröllopet var ett äkta bohembröllop där bruden som är en riktig DIY:are hade sett till att allt var noga planerat in i minsta detalj.

Vad sägs om egenplockade ängsblommor till varje bord, blomsterarrangemang som brudens bästa vän gjort och porslin inhyrt med stor omtanke och noggrannhet från Petras Porslin.

Parets tre barn som brudnäbbar och en liten marschalk (oklart hur hjälpsam han var, dock otroligt söt och charmig) Ser ni hur fint matchade pappa brudgummen och sonen är i likadana kläder, underbart!

Parets underbara gamla beiga Amazon med röda galonsäten, parets ögonsten (näst efter barnen då alltså)

Ladan är helt öppen upp i nock och dekorerad med ljusslingor och vimplar över barnens bord. Här är serveringspersonalen i full gång med att lägga upp förrätten innan gästerna anländer.

Ladan sedd lite ovanifrån, ett ställe valt med stor omsorg av brudparet. Lantligt och gemytligt, precis som Madeleine & Kristian ville ha det!

Temat på bröllopet var sommar (midsommar) med sju sorters ängsblommor utplacerade inte bara som här i fönstret på ladan utan även på varje bord. Milsvid utsikt över öppna fält och åkrar.

Honnörsbordet med plats för brudparet, brudparets föräldrar och närmsta släktingar. Det vackra porslinet med guldkant och blommor kom väl till sin rätt i den lantliga/bohemiska ladan.

Gästerna kunde förse sig med vatten närhelst de önskade, här ur porslinskaraffer med gulddetaljer och blommor.

De vackra bordsdekorationerna har brudens bästa vän/florist/f.d kollega på Råå Blomman gjort!  De höga vaserna valdes för att blommorna inte skulle skulle skymma sikten för gästerna.

Dryckesbehållare med världens godaste hemmagjorda recept på drink (tror det går att få tag på för den som önskar) Madeleine (bruden)är en otroligt duktig DIYare!

Glasen är av den enkla sorten, ett bra val för en lada. I bakgrunden ser ni de vackra ängsblommorna som ju är bröllopets tema, som prydde varje bord.

Blandade kaffekoppar, fantastiskt vackert uppdukade på dessertbordet i ena änden av ladan.

Mixade assietter till den goda tårtan, såklart med guldkanter och vackra blommor.

Det serverades tårta på gamla vackra vintagetårtfat i pressglas som dessutom skars upp med tårtspade i silver.

Skoleken, finns det något roligare än den på ett bröllop, alla skrattar så de kiknar..

Madeleine & Kristian, herr & fru!

Porslin: Brudparet valde blandat vitt porslin med guldkant och blommor, bestick av stål och enkla glas.

Porslinskaraffer kaffe, porslinskaraffer vatten, tårtfat, tårtspade och dryckesbehållare

Blommor: Sofia Carlsson brudens bästa vän/florist/f.d kollega på Råå Blomman

Fotograf: Petra Lundh

Lokal: Fredshögs bröllopslada i Glumslöv